Luvis

Blaturi

Blatul de mobilă reprezintă elementul vizual principal al bucătăriei tale, de aceea este important găsim varianta perfectă care se potrivească stilului și nevoilor celor mai pretențioși clienți. Putem alege un blat din diferite materiale, culori, grosimi, modele și forme, fie rotunde, dreptunghiulare, cu căntuiri speciale sau simple, în funcție de designul casei tale.

Când vine vorba de blaturi de bucătărie și blaturi pentru mese, granitul și marmura au multe avantaje față de blaturile uzuale. La prima vedere, granitul și marmura sunt materiale destul de asemănătoare și acest lucru, pentru proprietarii de case poate fi o alegere dificilă între materialele potrivite.

Granitul, este o piatră naturală compusă dintr-o varietate de materiale diferite, inclusiv cuarț, mică și multe altele. Vine într-o varietate de culori și fiecare placă este unică deoarece este exploatată, nu fabricată.

Marmura, la fel ca și granitul este o piatră naturală și fiecare placă este unică, asigurânduvă originalitatea mobilierului dumneavoastră.

Ambele opțiuni sunt cunoscute pentru durabilitatea lor și cu o întreținere adecvată pot fi folosite timp de zeci de ani. Marmura și granitul sunt materiale rezistente la frig și căldură, cu toate acestea este indicat se evite așezarea directă a vaselor de bucătărie ridicate direct de pe sursele de căldură. Acestea pot deteriora stratul lucios superior al materialului.

Ca și rezistență la lovituri, marmura este mai moale față de granit, ceea ce înseamnă poate fi zgâriată sau ciobită mai ușor. De aceea granitul este mai potrivit pentru blaturile de bucătărie folosite intens.

Granitul și marmura sunt pietre poroase, ceea ce înseamnă că lichidele vărsate pot pătrunde în material și le pot pată. Marmura este mai vulnerabilă la lichidele acide, deoarece este compusă în principal din carbonat de calciu. Pentru acest lucru se recomandă impermeabilizarea stratului superior cu soluții adecvate pentru întreținere.

Soluțiile impermeabilizante pentru marmură și granit sunt absorbite de material și formează o pelicula protectoare conferindu-i și luciu în același timp. Impermeabilizarea blaturilor din marmură și granit se recomandă a se face periodic, la 1-2 ani, fiind o operație ușoară, executându-se prin ștergerea blatului cu o lavetă îmbibată cu tratamentul respectiv.

În timp ce piatra naturală rămâne o alegere de top pentru blaturile de bucătărie, popularitatea cuarțului continuă crească. Datorită suprafeței sale neporoase, precum și a rezistenței sale la căldură, scurgeri și zgârieturi, cuarțul este materialul preferat pentru multe familii ocupate și moderne. Și cu o mare varietate de culori disponibile, este ușor siți una care se potrivească bine pentru aproape orice design de bucătărie. Materialul este format din până la 94% cuarț, unul dintre cele mai dure minerale din natură, amestecat împreună cu polimeri avansați tehnologic. Datorită conținutului ridicat de cuarț, suprafețele sunt ultra-durabile și rezistente la zgârieturi și așchieri.