Trepte

Granitul si marmura sunt materialele naturale cele mai utilizate pentru treptele interioare sau exterioare in domeniul constructiilor. Cand comparam granitul cu marmura, textura, culoarea si aspectul joaca un rol important in alegerea potrivita pentru proiectul fiecaruia. Ambele sunt diferite in ceea ce priveste estetica, gradul de duritate, rezistenta in timp si binenteles costul.
Treptele din granit sunt extrem de durabile si rezistente. Acestea se caracterizeaza prin capacitatea de a rezista factorilor mecanici nefavorabili si sunt rezistente la variatiile de temperaturi. Spectrul larg de culori al granitului il face potrivit pentru amenajarea oricarui interior sau exterior. Treptele din granit sunt foarte rezistente la abraziuni si zgarieturi, sunt usor de intretinut si, ca atare, se caracterizeaza printr-o durabilitate de neegalat.
Treptele din marmura emana rafinament indiferent unde sunt amplasate, fie in resedinte de lux, hoteluri, centre comerciale sau ansambluri rezidentiale. Marmura este o piatra naturala nobila, ferma, moderna si in acelasi timp traditionala, astfel se poate utiliza la proiectele de scari clasice cat si pe cele moderne aducand o forta estetica de neegalat.
Marmura si granitul sunt materiale care absorb foarte puțină umiditate și nu sunt afectate de modificările extreme ale temperaturii și umidității.
O alta varianta pentru placarea treptelor este travertinul. Acesta este utilizat pe scara larga atat in