Blat Bucatarie

Blatul de mobila rerezinta elementul vizual principal al bucatariei tale, de aceea este important sa gasim varianta perfecta care sa se potriveasca stilului si nevoilor celor mai pretentiosi clienti. Putem alege un blat din diferite materiale, culori, grosimi, modele si forme, fie rotunde, dreptunghiulare, cu cantuiri speciale sau simple, in functie de designul casei tale.
Cand vine vorba de blaturi de bucatarie si blaturi pentru mese, granitul si marmura au multe avantaje fata de blaturile uzuale. La prima vedere, granitul si marmura sunt materiale destul de asemanatoare si acest lucru, pentru proprietarii de case poate fi o alegere dificila intre materialele potrivite.
Granitul, este o piatra naturala compusa dintr-o varietate de materiale diferite, inclusiv cuart, mica si multe altele. Vine intr-o varietate de culori si fiecare placa este unica deoarece este exploatata, nu fabricata.
Marmura, la fel ca si granitul este o piatra naturala si fiecare placa este unica, asigurandu-va originalitatea mobilierului dumneavoastra.
Ambele optiuni sunt cunoscute pentru durabilitatea lor si cu o intretinere adecvata pot fi folosite timp de zeci de ani. Marmura si granitul sunt materiale rezistente la frig si caldura, cu toate acestea este indicat sa se evite asezarea directa a vaselor de bucatarie ridicate direct de pe sursele de caldura. Acestea pot deteriora stratul lucios superior al materialului.
Ca si rezistenta la lovituri, marmura este mai moale fata de granit, ceea ce inseamna ca poate fi zgariata sau ciobita mai usor. De aceea granitul este mai potrivit pentru blaturile de bucatarie folosite intens.
Granitul și marmura sunt pietre poroase, ceea ce înseamnă că lichidele vărsate pot pătrunde în material și le pot pata. Marmura este mai vulnerabilă la lichidele acide, deoarece este compusă în principal din carbonat de calciu. Pentru acest lucru se recomanda impermeabilizarea stratului superior cu solutii adecvate pentru intretinere. Solutiile impermeabilizante pentru marmura si granit sunt absorbite de material si formeaza o pelicula protectoare conferindu-i si luciu in acelasi timp. Impermeabilizarea blaturilor din marmura si granit se recomanda a se face periodic, la 1-2 ani, fiind o operatie usoara, executandu-se prin stergerea blatului cu o laveta imbibata cu tratamentul respectiv.
In timp ce piatra naturala ramane o alegere de top pentru blaturile de bucatarie, popularitatea cuartului continua sa creasca. Datorita suprafetei sale neporoase, precum și a rezistentei sale la caldura, scurgeri si zgarieturi, cuartul este materialul preferat pentru multe familii ocupate și moderne. Si cu o mare varietate de culori disponibile, este usor sa gasiti una care sa se potriveasca bine pentru aproape orice design de bucatarie. Materialul este format din până la 94% cuart, unul dintre cele mai dure minerale din natura, amestecat impreuna cu polimeri avansati tehnologic. Datorita continutului ridicat de cuart, suprafetele sunt ultra-durabile si rezistente la zgarieturi și aschieri.